WordPress 6.0 nu beschikbaar

wordpress gratis open source CMS

WordPress 6.0 is deze week uitgebracht en beschikbaar voor installatie. Een aantal belangrijke verbeteringen zijn doorgevoerd, erop gericht je ervaring met het maken van inhoud met behulp van Gutenberg, en het bouwen van sites in WordPress nog rijker aan functies en intuïtiever te maken.

In de WordPress 6.0 releaselog is meer informatie over de opgenomen verbeteringen alsmede opgeloste problemen, installatie informatie, ontwikkelaarsnotities en bronnen, bijdragers aan de release, en de lijst van bestandswijzigingen in deze release te vinden. Zie hiervoor https://wordpress.org/support/wordpress-version/version-6-0/

Performance WordPress 6.0

Het WordPress team laat weten “Deze release bevat verschillende updates gericht op het verbeteren van de prestaties van WordPress. Deze verbeteringen bestrijken een reeks prestatiegebieden, waaronder het verbeteren van de pagina- en post-load-snelheid, het verminderen van de uitvoeringstijd van verschillende querytypes, caching, navigatiemenu’s en nog veel meer.”

We hebben bij testen (vergelijking voor/na) met Google’s PageSpeed geen significante verbeteringen kunnen constateren met WordPress 6.0 maar ook geen verminderde performance.

Updaten naar WordPress 6.0

We hebben een aantal websites inmiddels van een update naar WordPress 6.0 voorzien. De gebruikservaring ermee is goed, tot nu toe hebben wij geen problemen geconstateerd met bestaande plugins. Dat is natuurlijk géén garantie (onzerzijds)! Zorg vóór u een update uitvoert áltijd voor een backup!