Migratie cloudbased hosting van CEPH naar local storage

Webhosting in GroningenDe afgelopen nacht is er een migratie uitgevoerd van de cloudbased hosting van een aantal websites (waaronder deze website, ons factureringssysteem en een aantal cliënten die gebruik maken van onze cloudhosting) van CEPH storage naar local storage.

Het datacentrum waar wij gebruik van maken voor onze cloudhosting is afgestapt van CEPH hosting. Ondanks de voordelen die het op bepaalde gebieden heeft zijn er namelijk ook nadelen. Het opzetten en onderhouden van Ceph-opslag is namelijlk relatief tijdrovend en soms weet de gebruiker niet helemaal zeker waar de gegevens fysiek worden opgeslagen. De local storage heeft ook enige snelheidsvoordelen.

Aangezien minder dan 5% van de cliënten gebruik maakten van CEPH heeft ons datacentrum besloten dit uit te faseren. De migratie van de diensten is in de achtergrond gedaan (voor ons) en er was geen sprake van uitval of dataverlies.

Cloudbased Hosting

Sinds 2021 bieden wij cloudbased hosting aan. Cliënten kunnen Virtual Private Servers op dit platform afnemen inclusief onderhoud en management onzerzijds voor de software en installatie er van. De hardware componenten worden door het datacentrum onderhouden voor ons. Dit zorgt er voor dat wij een scherpe prijs voor VPS systemen kunnen hanteren en geen tijd en geld meer hoeven te steken in hardware en hardwarematig beheer hiervoor.