HELPDESK

SUPPORT VERZOEK

Hebt U een vraag die onderstaand niet wordt beantwoord, gebruik dan het formulier voor support verzoeken.
U kunt het formulier hier vinden.

EMAIL

U kunt op twéé manieren gebruik maken van uw email: POP3 en IMAP. Bij POP3 worden berichten van onze server gedownload naar uw computer. Dat betekent dat ze niet meer op de server staan. Bij IMAP worden de berichten op de server bewaard. Daardoor kunt u met meerdere apparaten dezelfde email box uitlezen, email beantwoorden e.d.

Als server kunt u instellen: mail.uwdomeinnaam.nl (vervang ‘uwdomeinnaam.nl’ met uw eigen domeinnaam).

EMAIL VIA SSL

Wilt u via SSL email gebruiken, dan dient u de naam van de server te gebruiken waarop uw website gehost is en/of zelf SSL af te nemen voor uw domeinnaam/email.

Vraag ons eventueel om dit adres als U het niet weet.

De poorten** die U kunt gebruiken zijn:

Type Poort Encryptie Authenticatie
IMAP 993 SSL Ja
IMAP 143 nvt Ja
POP3 995 SSL Ja
POP3 110 nvt Ja
SMTP 465 SSL Ja
SMTP 587 STARTTLS Ja
SMTP 25 nvt Ja

Voorbeeld:

Inkomende mail

Uitgaande mail

Raadpleeg de handleiding van uw email programma voor meer informatie hier over.

** niet alle internetproviders staan toe dat U email gaat verzenden buiten hun netwerk om. Raadpleeg bij problemen éérst de informatie van uw internetprovider met betrekking tot het verzenden (SMTP) van email.

WEBMAIL

Wij maken gebruik van de RoundCube webmail. Log in op roundcube via (voorbeeld)

http://www.uwdomeinnaam.nl/roundcube/

Als gebruikersnaam gebruikt U vervolgens uw email adres en het bijbehorende wachtwoord.

HANDLEIDINGEN

 • Instellen van (een andere) PHP-versie op uw website
  Het is op nagenoeg al onze cliënt-servers mogelijk om een PHP-versie naar keuze in te stellen. In deze korte handleiding (PDF-formaat) wordt u uitgelegd hoe u uw eigen PHP-versie kunt instellen. De handleiding is voorzien van schermprints en stap-voor-stap uitleg.
 • Handleiding WordPress
  De handleiding gaat uit van een installatie op onze eigen webservers, middels Installatron. Het beschrijft kort de hoofdfuncties en laat zien hoe je een template kunt zoeken en installeren op het internet (vanuit WordPress zelf) alsmede een plugin toevoegt. Met deze handleiding bent u in staat in minder dan ongeveer een uur tijd een werkende WordPress installatie online te zetten!
 • SSL installeren voor WordPress, Joomla en andere sites
  Korte handleiding hoe u snel en eenvoudig gebruik kunt maken van een beveiligde https-verbinding (SSL) in WordPress en Joomla door installatie van plugins. De genoemde plugins kunt u uiteraard ook vervangen door uw eigen favoriete plugins!
 • FileZilla (en andere FTP programma’s)
  Korte handleiding met schermvoorbeelden. Instellingen voor uw FTP-programma zoals FileZilla.

VIDEO HANDLEIDINGEN

Deze handleidingen zijn door ons gemaakt voor gebruikers van ons hostingplatform. Ze kunnen eventueel ook bruikbaar zijn voor webhosting elders afgenomen mits er gebruik wordt gemaakt van dezelfde systemen.

EEN LOKALE WEBSERVER OPZETTEN

Ideaal om eerst uw nieuwe website uit te testen voordat u deze online zet! Een eigen “mini-server” voor op uw computer. Kant en klaar.

 • AMPPS
  De meest uitgebreide maar tevens zeer gebruikersvriendelijke WAMP-stack voor lokaal ontwikkelen en testen van websites. Inclusief een script installer waarmee u dus in een handomdraai wordpress, joomla en andere scripts éérst lokaal (op uw eigen computer of laptop) kunt installeren en testen.
 • EasyPHP
  Eenvoudig te gebruiken en installeren.
 • WAMP
  Windows-Apache-MySQL-PHP

GRATIS PROGRAMMA’S

GRATIS DESKTOP SOFTWARE

Wilt u gratis software voor uw computer en geen gebruik meer maken van Windows, dan is Linux een prima, en gratis, alternatief. Onderstaand een aantal links naar Linux ‘distributies’ welke wij kunnen aanraden.