Op deze helpdesk-pagina vindt u algemene informatie en links naar informatie met betrekking tot webhosting en diensten van Brinkman.IT (BrinkhostDotCom).

SUPPORT VERZOEK

Hebt U een vraag die onderstaand niet wordt beantwoord, gebruik dan het formulier voor support verzoeken.
U kunt het formulier hier vinden.

NIEUWSBRIEF

Af en toe versturen wij een nieuwsbrief naar onze cliënten. Wilt u op de hoogte worden gehouden van relevante ontwikkelingen rondom onze diensten, kritische updates en meldingen schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

EMAIL INSTELLINGEN

U kunt op twéé manieren gebruik maken van uw email: POP3 en IMAP. Bij POP3 worden berichten van onze server gedownload naar uw computer. Dat betekent dat ze niet meer op de server staan. Bij IMAP worden de berichten op de server bewaard. Daardoor kunt u met meerdere apparaten dezelfde email box uitlezen, email beantwoorden e.d.

Klik hier voor detailinformatie over instellingen voor email

TWEESTAPSVERIFICATIE (2FA) VOOR UW WEBSITE

Uw website beveiligen is essentieel. Lees hier hoe u met behulp van de gratis Google Authenticator App uw DirectAdmin kunt beveiligen.

DirectAdmin, uw email en uw website beveiligen

ONDERSTEUNING OP AFSTAND

In incidentele gevallen kunnen wij ondersteuning op afstand bieden. Hiervoor dient u op uw computer TeamViewer geïnstalleerd te hebben. Ondersteuning op afstand kan alleen op afspraak en is niet gratis, wij brengen hiervoor ons uurtarief in rekening.

U kunt TeamViewer hier downloaden: https://www.teamviewer.com/nl/

WORDPRESS, JOOMLA, BACKUPS

Meer informatie, tips en aanbevelingen, over WordPress, Joomla, updaten van website software, onze backup-methoden en aanbevelingen vindt u via deze link.

Backups maken
Eén van de dingen waarvan iedereen weet dat het ‘eigenlijk zou moeten’ maar nagenoeg niemand het doet. Vergeet nooit weer een backup te maken van uw website. Helemaal gratis en eenvoudig met een paar kliks te realiseren. Lees hier verder over dit onderwerp.

HANDLEIDINGEN

 • helpdesk en handleidingen callcenter headset Afbeelding van Clker-Free-Vector-Images via PixabayUpdate en Backup uw website met Installatron
  Automatisch een backup maken van uw website (Joomla, WordPress, etc) en vervolgens updaten naar een nieuwe softwareversie. Handleiding met schermvoorbeelden (PDF-formaat).
 • Instellen van (een andere) PHP-versie op uw website
  Het is op nagenoeg al onze cliënt-servers mogelijk om een PHP-versie naar keuze in te stellen. In deze korte handleiding (PDF-formaat) wordt u uitgelegd hoe u uw eigen PHP-versie kunt instellen. De handleiding is voorzien van schermprints en stap-voor-stap uitleg.
 • Handleiding WordPress
  De handleiding gaat uit van een installatie op onze eigen webservers, middels Installatron. Het beschrijft kort de hoofdfuncties en laat zien hoe je een template kunt zoeken en installeren op het internet (vanuit WordPress zelf) alsmede een plugin toevoegt. Met deze handleiding bent u in staat in minder dan ongeveer een uur tijd een werkende WordPress installatie online te zetten!
 • SSL installeren voor WordPress, Joomla en andere sites
  Korte handleiding hoe u snel en eenvoudig gebruik kunt maken van een beveiligde https-verbinding (SSL) in WordPress en Joomla door installatie van plugins. De genoemde plugins kunt u uiteraard ook vervangen door uw eigen favoriete plugins!
 • FileZilla (en andere FTP programma’s)
  Korte handleiding met schermvoorbeelden. Instellingen voor uw FTP-programma zoals FileZilla.

VIDEO: GRATIS CURSUS WORDPRESS

Deze handleidingen zijn door ons gemaakt voor gebruikers van ons hostingplatform. Ze kunnen eventueel ook bruikbaar zijn voor webhosting elders afgenomen mits er gebruik wordt gemaakt van dezelfde systemen.

ICANN ERRP-notificatie

Als houder van een .com/.net/.org domein kan het voorkomen dat u een email ontvangt over de aankomende einddatum van uw domeinregistratie voor uw domeinnaam. In de email staat een tekst als:

“Uw domeinregistratie kan worden verlengd volgens uw overeenkomst met uw dienstverlener. Als u uw domeinregistratie wilt verlengen, bezoek dan de website van uw dienstverlener voor meer informatie en zorg ervoor dat de betaling voor de verlenging op tijd gedaan wordt. Afhankelijk van uw overeenkomst met uw dienstverlener zou de verlenging ook automatisch kunnen verlopen.”

Als afzender staat er vermeld “BrinkhostDotCom”. Deze emails zijn niet van ons afkomstig.

De organisatie die de email verstuurd is ICANN. Dit is de wereldwijde overkoepelende organisatie voor de registratie van onder andere .com, .net, .org, .info, .jobs, .biz, .name, .mobi, .asia, .xxx en .pro domeinen. Deze emails worden als herinnering verzonden door ICANN, wij hebben hier zelf geen invloed op.

U kunt deze emails negeren. Wij verlengen domeinnamen voor onze cliënten automatisch tenzij u zelf, specifiek, bij ons hebt opgezegd. Helaas is het voor ons en collega webhostingbedrijven niet mogelijk deze emails van ICANN te stoppen.

OVERIGE INFORMATIE

Klachtenregeling
Hebt u klachten over onze dienstverlening, de beschikbaarheid van de diensten e.d. dan kunt u telefonisch of per email contact opnemen met ons.

Wij handelen email over het algemeen binnen 24 uur af, klachten kunnen, afhankelijk van de aard van de klacht, iets meer tijd in beslag nemen echter krijgt u wel binnen 24 uur een eerste reactie van ons en een oplossingsrichting aangeboden.

Wij hanteren een ‘niet goed, geld terug’ regeling voor nieuwe hosting aanvragen. Bent u binnen 14 dagen na bestelling van een (hosting)dienst niet tevreden over de geleverde dienst dan krijgt u de kosten voor de hosting zonder meer gecrediteerd (onder aftrek van de administratieve verwerkingskosten en de kosten van de domeinnaam, welke u uiteraard dan kunt ‘meenemen’ naar een andere hostingaanbieder).

Notice & Takedown (abuse meldingen)
Hebt u een klacht over een klant/website door ons gehost en wilt u dat deze website offline wordt gehaald wegens bijvoorbeeld verspreiding van illegaal materiaal, inbreuk op rechten e.d., dan kunt u gebruik maken van onderstaande formulier en deze ingevuld aan ons toezenden (per post of email).

► Download: Notice & Takedown Formulier

Lokale webserver inrichten (tbv testen)

Ideaal om eerst uw nieuwe website uit te testen voordat u deze online zet! Een eigen “mini-server” voor op uw computer. Kant en klaar.

 • AMPPS
  De meest uitgebreide maar tevens zeer gebruikersvriendelijke WAMP-stack voor lokaal ontwikkelen en testen van websites. Inclusief een script installer waarmee u dus in een handomdraai wordpress, joomla en andere scripts éérst lokaal (op uw eigen computer of laptop) kunt installeren en testen.
 • EasyPHP
  Eenvoudig te gebruiken en installeren. We hebben hier in het verleden goede ervaringen mee opgedaan.
 • WAMP
  Windows-Apache-MySQL-PHP
 • XAMPP server website ontwikkeling en testXAMPP
  Een fijne locale server voor Linux, Windows en MacOS. Wij gebruiken deze locale server (onder Linux) voor het bouwen en testen van onze eigen projecten zoals websites voor klanten, database-applicaties e.d.
  XAMPP is a completely free, easy to install Apache distribution containing MariaDB, PHP, and Perl. The XAMPP open source package has been set up to be incredibly easy to install and to use.

Gratis software

Wilt u gratis software voor uw computer en geen gebruik meer maken van Windows, dan is Linux een prima, en gratis, alternatief. Onderstaand een aantal links naar Linux ‘distributies’ welke wij kunnen aanraden.

OVERIGE VRAGEN

Is uw vraag bovenstaand niet beantwoord? Neem dan contact met ons op via het helpdesk-formulier.