SUPPORT VERZOEK

Hebt U een vraag die onderstaand niet wordt beantwoord, gebruik dan het formulier voor support verzoeken.
U kunt het formulier hier vinden.

NIEUWSBRIEF

Af en toe versturen wij een nieuwsbrief naar onze cliënten. Wilt u op de hoogte worden gehouden van relevante ontwikkelingen rondom onze diensten, kritische updates en meldingen schrijf u dan in voor de nieuwsbrief.

EMAIL INSTELLINGEN

U kunt op twéé manieren gebruik maken van uw email: POP3 en IMAP. Bij POP3 worden berichten van onze server gedownload naar uw computer. Dat betekent dat ze niet meer op de server staan. Bij IMAP worden de berichten op de server bewaard. Daardoor kunt u met meerdere apparaten dezelfde email box uitlezen, email beantwoorden e.d.

Als server voor in- en uitgaande email kunt u instellen:
mail.uwdomeinnaam.nl (vervang ‘uwdomeinnaam.nl‘ met uw eigen domeinnaam).

EMAIL VIA SSL

Wilt u via SSL email gebruiken, dan dient u de naam van de server te gebruiken waarop uw website gehost is en/of zelf SSL af te nemen voor uw domeinnaam/email. Vraag ons eventueel om dit adres als U het niet weet. De poorten** die U kunt gebruiken zijn:

Type Poort Encryptie Authenticatie
IMAP 993 SSL Ja
IMAP 143 nvt Ja
POP3 995 SSL Ja
POP3 110 nvt Ja
SMTP 465 SSL Ja
SMTP 587 STARTTLS Ja
SMTP 25 nvt Ja

Voorbeeld:

(gebruik uw eigen domeinnaam!!)

Inkomende mail

Uitgaande mail

Raadpleeg de handleiding van uw email programma voor meer informatie hier over.

** niet alle internetproviders staan toe dat U email gaat verzenden buiten hun netwerk om. Raadpleeg bij problemen éérst de informatie van uw internetprovider met betrekking tot het verzenden (SMTP) van email.

Verbindingsproblemen?

Sommige cliënten ervaren soms “verbindingsproblemen” met de servers dat wil zeggen er volgt een melding als:

 • “Kan geen verbinding maken met de Server”
 • Email kan niet verzonden worden wegens een melding als

  550 relay not permitted, authentication required / Relay niet toegestaan

  en soortgelijke meldingen.

Oplossing: Schakel SMTP-verificatie in voor het POP- of IMAP-account.

Het gebruik maken zonder verificatie van onze diensten is per definitie onmogelijk om ondermeer spam en oneigenlijk gebruik te voorkomen!

Voorbeeld Outlook

Ga naar: account instellingen
-> Meer instellingen
-> Uitgaande email
Vink de betreffende optie daar aan.

Apple-producten

Helaas hebben wij geen Apple voorbeelden. Daarbij zijn de iphone, ipad en macbook instellingen verschillend. Apple eist daarnaast dat voor email de domeinnaam en de mail-subdomein exact hetzelfde certificaat hebben. Voor ondersteuning hiervoor bij problemen moeten wij U daarom meestal doorverwijzen naar Apple. Zie ook https://support.apple.com/nl-nl/HT203995

Voorbeeld Thunderbird

“Rechtsklik” op het Account
-> Settings
-> Outgoing SMTP
Klik daar op de knop [Edit SMTP] en activeer de juiste authenticatie-instelling (zie voorbeeld)

WEBMAIL

Wij maken gebruik van de RoundCube webmail. Log in op roundcube via (voorbeeld)

http://www.uwdomeinnaam.nl/roundcube/

Als gebruikersnaam gebruikt U vervolgens uw email adres en het bijbehorende wachtwoord.

GMAIL

Gebruikt U Gmail (Google) kijk dan hier voor meer informatie.

WORDPRESS, JOOMLA, BACKUPS

Meer informatie, tips en aanbevelingen, over WordPress, Joomla, updaten van website software, onze backup-methoden en aanbevelingen vindt u via deze link.

Backups maken
Eén van de dingen waarvan iedereen weet dat het ‘eigenlijk zou moeten’ maar nagenoeg niemand het doet. Vergeet nooit weer een backup te maken van uw website. Helemaal gratis en eenvoudig met een paar kliks te realiseren. Lees hier verder over dit onderwerp.

OVERIGE INFORMATIE

Klachtenregeling
Hebt u klachten over onze dienstverlening, de beschikbaarheid van de diensten e.d. dan kunt u telefonisch of per email contact opnemen met ons.

Wij handelen email over het algemeen binnen 24 uur af, klachten kunnen, afhankelijk van de aard van de klacht, iets meer tijd in beslag nemen echter krijgt u wel binnen 24 uur een eerste reactie van ons en een oplossingsrichting aangeboden.

Wij hanteren een ‘niet goed, geld terug’ regeling voor nieuwe hosting aanvragen. Bent u binnen 14 dagen na bestelling van een (hosting)dienst niet tevreden over de geleverde dienst dan krijgt u de kosten voor de hosting zonder meer gecrediteerd (onder aftrek van de administratieve verwerkingskosten en de kosten van de domeinnaam, welke u uiteraard dan kunt ‘meenemen’ naar een andere hostingaanbieder).

Notice & Takedown (abuse meldingen)
Hebt u een klacht over een klant/website door ons gehost en wilt u dat deze website offline wordt gehaald wegens bijvoorbeeld verspreiding van illegaal materiaal, inbreuk op rechten e.d., dan kunt u gebruik maken van onderstaande formulier en deze ingevuld aan ons toezenden (per post of email).

► Download: Notice & Takedown Formulier

Handleidingen

 • Instellen van (een andere) PHP-versie op uw website
  Het is op nagenoeg al onze cliënt-servers mogelijk om een PHP-versie naar keuze in te stellen. In deze korte handleiding (PDF-formaat) wordt u uitgelegd hoe u uw eigen PHP-versie kunt instellen. De handleiding is voorzien van schermprints en stap-voor-stap uitleg.
 • Handleiding WordPress
  De handleiding gaat uit van een installatie op onze eigen webservers, middels Installatron. Het beschrijft kort de hoofdfuncties en laat zien hoe je een template kunt zoeken en installeren op het internet (vanuit WordPress zelf) alsmede een plugin toevoegt. Met deze handleiding bent u in staat in minder dan ongeveer een uur tijd een werkende WordPress installatie online te zetten!
 • SSL installeren voor WordPress, Joomla en andere sites
  Korte handleiding hoe u snel en eenvoudig gebruik kunt maken van een beveiligde https-verbinding (SSL) in WordPress en Joomla door installatie van plugins. De genoemde plugins kunt u uiteraard ook vervangen door uw eigen favoriete plugins!
 • FileZilla (en andere FTP programma’s)
  Korte handleiding met schermvoorbeelden. Instellingen voor uw FTP-programma zoals FileZilla.

Video handleidingen

Deze handleidingen zijn door ons gemaakt voor gebruikers van ons hostingplatform. Ze kunnen eventueel ook bruikbaar zijn voor webhosting elders afgenomen mits er gebruik wordt gemaakt van dezelfde systemen.

Lokale webserver inrichten (tbv testen)

Ideaal om eerst uw nieuwe website uit te testen voordat u deze online zet! Een eigen “mini-server” voor op uw computer. Kant en klaar.

 • AMPPS
  De meest uitgebreide maar tevens zeer gebruikersvriendelijke WAMP-stack voor lokaal ontwikkelen en testen van websites. Inclusief een script installer waarmee u dus in een handomdraai wordpress, joomla en andere scripts éérst lokaal (op uw eigen computer of laptop) kunt installeren en testen.
 • EasyPHP
  Eenvoudig te gebruiken en installeren. We hebben hier in het verleden goede ervaringen mee opgedaan.
 • WAMP
  Windows-Apache-MySQL-PHP
 • XAMPP server website ontwikkeling en testXAMPP
  Een fijne locale server voor Linux, Windows en MacOS. Wij gebruiken deze locale server (onder Linux) voor het bouwen en testen van onze eigen projecten zoals websites voor klanten, database-applicaties e.d.
  XAMPP is a completely free, easy to install Apache distribution containing MariaDB, PHP, and Perl. The XAMPP open source package has been set up to be incredibly easy to install and to use.

Gratis software

Wilt u gratis software voor uw computer en geen gebruik meer maken van Windows, dan is Linux een prima, en gratis, alternatief. Onderstaand een aantal links naar Linux ‘distributies’ welke wij kunnen aanraden.