Onderhoudsupdate WordPress 5.6.1 uitgebracht

Er is een nieuwe versie van WordPress beschikbaar. WordPress 5.6.1 is een onderhoudsupdate en bevat naast 20 bugfixes ook 7 verbeteringen in de block-editor.

Highlights nieuwe versie WordPress

  • Wordpress CMS en BlogMeer flexibiliteit in de lay-out
    Breng je verhalen tot leven met meer gereedschappen waarmee je je lay-out met of zonder code kunt bewerken. Blokken met één kolom, ontwerpen met verschillende breedtes en kolommen, headers over de volledige breedte en video’s in je cover blok—breng met hetzelfde gemak kleine wijzigingen of grote uitspraken aan!
  • Meer blokpatronen
    In geselecteerde thema’s maken voor-geconfigureerde blokpatronen het opzetten van standaardpagina’s op je site een fluitje van een cent. Ontdek de kracht van patronen om je workflow te stroomlijnen, of deel een deel van die kracht met je klanten en bespaar jezelf een paar klikken.
  • Upload videobijschriften direct in de blokeditor
    Om je te helpen ondertiteling of bijschriften toe te voegen aan je video’s, kan je ze nu uploaden in je bericht of pagina. Dit maakt het makkelijker dan ooit om video’s toegankelijk te maken voor iedereen die ondertiteling nodig heeft of hiervoor de voorkeur voor heeft.

Nieuw thema Twenty Twenty-One

Twenty Twenty-One is een leeg canvas voor je ideeën en de blok-editor is het beste penseel. Het is gebouwd voor de blok-editor en zit boordevol gloednieuwe blokpatronen die je alleen in de standaardthema’s kunt krijgen. Probeer binnen enkele seconden verschillende lay-outs uit en laat het opvallende, maar tijdloze ontwerp van het thema je werk doen stralen.

Auto-updates uitgebreid

Jarenlang konden alleen ontwikkelaars WordPress automatisch updaten. Maar nu heb je die optie, rechtstreeks in je dashboard. Daarmee kun je WordPress automatisch laten updaten maar..!! Dit heeft wel risico’s! Als een installatie mislukt of er een bug in de code zit die uitgerold wordt (en dat is in het recente verleden wel eens gebeurd) kan de kans bestaan dat je website daarmee ‘down’ gaat. Wij raden aan daarom ofwel te zorgen voor een goede backupstrategie en bij voorkeur gebruik te maken van Installatron, zie deze link voor meer informatie hierover.