Nieuwe software voorkomt forwarding spam

Spam is email die ongewenst is. Om te voorkomen dat via onze servers spam wordt ontvangen of verzonden is hiervoor software geïnstalleerd. Vandaag is op alle shared-hosting webservers een nieuw programma geinstalleerd dat voor nog betere bescherming zorgt.

stop verzenden spam emailáEén van de opties die wij bij voorkeur niet toestaan is het automatisch doorsturen van email middels een ‘forward’. Bijvoorbeeld: u laat alle email die u ontvangt via [email protected] doorsturen naar een adres bij Gmail of Live.nl.

Die emails, die op onze server worden ontvangen en ‘ongezien’ doorgestuurd worden, kunnen er toe leiden dat onze servers worden gemarkeerd als ‘spam’-verzender. Omdat niet alleen reguliere mails worden doorgestuurd zonder controle maar ook spamberichten.

Dat betekent dat wanneer u heel veel spam ontvangt op uw email adres bij ons en dit doorgestuurd wordt uw eigen domeinnaam c.q. website als afzender van spam kan worden gemarkeerd door Gmail, Live.nl e.a. En, uiteindelijk, ook onze servers als zodanig op ‘blacklists’ kunnen komen. Dit kan voor alle cliënten hele nare consequenties hebben. Om dit te voorkomen is er extra software geïnstalleerd die er voor zorgt dat ook deze ‘forward’-email streng gecontroleerd wordt.

Instellen email

Het gebruik van ‘forwards’ wordt door ons afgeraden. Ook deze software is niet waterdicht. En niet alleen wij raden het af, ook Gmail wil het bijvoorbeeld liever niet. Klik hier voor meer informatie over het instellen van uw email.