Valse emails! Roundcube Email bevestigen? Niet doen!

Van cliënten ontvangen wij meldingen dat zij emails hebben ontvangen om de Roundcube Email te bevestigen. Gooi deze emails direct weg, klik niet op de links in de email om te Roundcube Email te bevestigen!

RoundCube Email zal u nooit vragen uw email adres te bevestigen. Ook wij zullen dat nooit doen. Er is hier sprake van illegale activiteiten. Mensen proberen op deze manier uw email gebruikersnaam/wachtwoord te achterhalen zodat zij kunnen inbreken op uw email account en er misbruik van kunnen maken.

RoundCube Email phishing

roundcube email bevestigenEmails als deze gaan al geruime tijd rond. RoundCube email waarschuwde hier bijvoorbeeld in 2019 al voor.

De valse e-mails lijken afkomstig te zijn van “Roundcube Webmail” of iets dergelijks en misleiden gebruikers om hun e-mailwachtwoord in te voeren op valse sites.

De aanvallers profiteren van het feit dat de meeste gebruikers denken dat Roundcube een service is zoals Gmail of Hotmail en zij niet weten wie hun e-mail daadwerkelijk uitvoert: de hostingproviders die de Roundcube-software gebruiken voor hun webmailservice.