Joomla! 3.10 End of Life vanaf 17 August 2023

Joomla!Zoals eerder gemeld is Joomla! 3.10 de laatste release van de Joomla! 3.x-serie. Joomla! 3.10 wordt 2 jaar ondersteund nadat het is uitgebracht. Die twee jaar zijn in augustus 2023 verstreken. Dit betekent dat u een migratie moet (laten) uitvoeren van uw Joomla! website.

Veel cliënten gebruiken Joomla. Wij constateren regelmatig dat de software niet onderhouden wordt. Dat betekent dat er op korte termijn een update naar 3.10 moet worden gedaan alvorens u kunt overstappen naar Joomla! 4.x.

Er is inmiddels een Nederlandstalige uitleg over de migratie beschikbaar. Volg deze link voor meer informatie.

Beveiligingsrisico

Ook constateren we dat er in veel Joomla! websites verouderde componenten worden gebruikt waardoor de website niet naar een courante PHP-versie kan worden bijgewerkt. Dit is een beveiligingsrisico voor uw website!

Migreren naar WordPress

Een andere optie is om uw website om te laten zetten naar WordPress. Deze migratie kan door ons worden uitgevoerd voor u. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van uw wensen en eisen en de manier van overzetten.

Voordeel van omzetting van uw website naar WordPress is dat u dan ook gebruik kunt maken van onze Managed WordPress diensten. Wij onderhouden dan de software van uw website voor u zodat u er geen omkijken meer naar hebt. Daarnaast is WordPress een modern en zéér gebruikersvriendelijk (ons inziens veel beter dan Joomla), ook voor wie niet erg veel met ICT op heeft!

Voor de meeste Joomla! websites geldt dat wij tegen zeer concurrerend tarief kunnen migreren naar WordPress, mits u cliënt bent van Brinkman.IT.

Neem voor meer informatie of vragen via deze link contact met ons op.