Foutmelding bij de Joomla Administrator gemigreerde websites

Joomla!

Bij sommige van de gemigreerde cliënten van de voormalige Parkstad-server treedt na de migratie een foutmelding bij de Joomla Administrator op. De administrator-login kan een “internal server error” geven.

De oorzaak is nagenoeg altijd dat er gebruik wordt gemaakt van een instelling in de .htaccess-bestanden, met name in de administrator folder, waar een verwijzing kan voorkomen naar “php_flag magic_quotes_gpc Off”. Dit wordt reeds geruime tijd niet meer ondersteund: “Magic Quotes was a feature deprecated in PHP 5.3 and removed in Joomla 5.4 and higher.”

Foutmelding bij de Joomla Administrator oplossen

Log in op DirectAdmin (via “http://uwdomeinnaam.nl:2222/” waarbij ‘uwdomeinnaam.nl’ de domeinnaam van uw website is. Ga naar de filemanager (bovenaan in het scherm) en blader naar de map administrator. In de map “Administrator” opent u (via FTP of de filemanager) het bestandje .htaccess en verwijdert u de regel

php_flag magic_quotes_gpc Off

of maakt deze inactief door er een ‘#’ voor te zetten:

# php_flag magic_quotes_gpc Off

Daarna slaat u het bestandje weer op en is het probleem opgelost.

Is dit voor u lastig uitvoerbaar, of twijfelt u of dit wel de oorzaak is, aarzelt u niet even contact met ons op te nemen hier voor dan voeren wij de wijziging even uit.