Nieuwe btw-identificatienummer verplicht op website vanaf Januari 2020

Het nieuwe btw-identificatienummer, dat wordt ingevoerd door de belastingdienst vanaf januari 2020, wordt verplicht op uw website. Het nieuwe BTW-nummer, dat niet het BTW-nummer vervangt in communicatie met de belastingdienst zelf, moet bij alle contacten met klanten en leveranciers worden gebruikt.

Het nieuwe nummer wordt ingevoerd voor alle eenmanszaken en ZZP’ers. Tot op heden maakten zij gebruik van een BTW-nummer waaruit persoonsgegevens kunnen worden afgeleid. Dit omdat het nummer is gerelateerd aan het BSN-nummer.

De Belastingdienst laat weten:

Alle eenmanszaken krijgen in het najaar van 2019 een brief van de Belastingdienst met een nieuw btw-identificatienummer. Hebt u een eenmanszaak? Dan gaat u dit nieuwe btw-identificatienummer vanaf 1 januari 2020 gebruiken bij al uw contacten met klanten of leveranciers. U moet het vermelden op uw facturen en website.

Omzetbelastingnummer

Het btw-nummer wordt voortaan het omzetbelastingnummer genoemd. Dit nummer blijft u gebruiken bij contact met de Belastingdienst.

Website aanpassen

Let op! U bent, wanneer u een eenmanszaak of ZZP-ondernemingsvorm hebt, verplicht het nieuwe BTW-nummer op uw website te vermelden! Pas, zodra het nummer bekend is bij u, uw website aan.

Kijk voor meer informatie op de website van de Belastingdienst.