DirectAdmin en Website beveiligen

Beveilig uw DirectAdmin-account en uw website gratis met Tweestaps-verificatie (2FA) en de gratis app “Google Authenticator”.

Voor het beveiligen van uw website en uw DirectAdmin webhosting account is een gratis, goede, app beschikbaar welke goed samenwerkt met onze diensten: Google Authenticator. Om te beginnen moet u deze app op uw smartphone downloaden en installeren. Uw DirectAdmin panel is dé toegang tot onder andere uw website, uw instellingen voor email, webmail, SSL e.v.a. zaken rondom uw website en de data die er mee te maken heeft. Het is dus zaak dat deze zo goed mogelijk beveiligd is!

DirectAdmin beveiligen met de App

Als u dit allemaal nogal ingewikkeld vindt kunt u ook gebruik maken van de optie een ‘geheime vraag’ in te stellen.

wachtwoord 2fa directadmin

  • Log in op uw DirectAdmin account en kies bovenaan voor het “slotje”.
  • Klik in het volgende scherm op “Two-Step Authentication”
  • Klik in het scherm er na op [ New Secret ]
  • Klik op de [ Back ] link, onderaan;

U krijgt onderstaande scherm te zien:

wachtwoord 2fa directadmin scan

  • Scan de QR code met uw telefoon
  • Vul de code in bij het veld met “6 digit code”  en klik op [ Test code ]
  • Krijgt u vervolgens een scherm met daarin een “groene vink” te zien dan is de connectie geslaagd.
  • Ga terug naar dit scherm
  • Kopieer de (hier zwart gemaakte) code achter  “Secret”  en bewaar deze goed (printen, of opslaan in bestand)
  • vink “Require Valid Two-Step (..)” aan en klik op [ Save ]

Vanaf nu kunt u met de Tweestapsverificatie inloggen.

Beveiligen website

WordPress

Diverse systemen zoals WordPress bieden tevens via een plugin beveiliging voor 2FA (Tweestapsverificatie). Wij hebben de voorkeur voor WordFence en hun 2FA-verificatie werkt uitstekend. Maar er zijn meer plugins die dit bieden en het gaat te ver die allemaal te beschrijven.

Joomla

Joomla heeft standaard 2FA beveiliging beschikbaar. Lees er hier meer over.

Waarom beveiligen met tweestapsverificatie?

Beveiliging met tweestapsverificatie is absoluut een vereiste als uw data u lief is. Email, data van klanten, u moet er niet aan denken als uw bedrijfsinformatie gelekt wordt of uw website gehack wordt, immers? De gevolgen zijn soms niet te overzien (Lees: “Leer (van de hack) van Fred van Leer“).

Niet alleen zijn de gevolgen voor u persoonlijk soms enorm, ook die voor uw cliënten! Daarnaast, een datalek is ernstig. En kan tot een hoge boete leiden. Met de huidige AVG-regelgeving kan de boete voor bijvoorbeeld het niet tijdig melden van een datalek oplopen tot 10 miljoen euro of 2% van de wereldwijde omzet. De Autoriteit Persoonsgegevens stelt dan ook dat u er alles aan moet doen om dit te voorkomen.

Als provider doen we er alles aan om datalekken te voorkomen. Maar ook u hebt uw eigen verantwoording als huurder van de ruimte uiteraard. Lees hier meer over de diverse regels en bepalingen hieromtrent.